Vad är regress?

Vad är regress?

Alexander Roos på Qred förklarar vad regressrätt är för något och vad som är skillnaden med och utan regress. Läs mer och se filmen!

Vad är regress?

Read time:
Lästid:
Read time:
Lukuaika:
Read time:
Læsetid:
Read time:
Leestijd:
Read time:
Leestijd:
2
mins
minuter
mins
minuuttia
mins
minutter
mins
minuten
mins
minuten
Vad är regress?

Alexander Roos

Regress är ett ord som i den här branschen betyder regressrätt av fordran.

Om fakturamottagaren inte är kreditvärdig för beloppet har man som kund till oss fortfarande möjlighet att finansiera fakturan mot regress.

Vi vet om att en kreditupplysning alltid inte berättar sanningen och att er relation till kunderna i många fall väger mycket, mycket tyngre. Flera års arbeten tillsammans skapar självklart mer tillit än vad vi kan se på upplysningen.

Att belåna fakturan mot regress ändrar inte priset du har hos oss eller hur många procent av kapitalbeloppet du får ut. Du får alltid ut 100% av beloppet, minus vår avgift.

Skulle fakturan vara oreglerad 30 dagar efter förfallodatumet har vi möjligheten att reglera detta mot ert klientkonto och dra det på kommande fordringar - dock hjälper vi er alltid att driva vidare fordran så att pengarna till slut kommer in och skulden regleras.

Regress handlar om vem som ska ta risken om din kund inte betalar fakturan. Säljer du din faktura med regress är det du som tar risken och får betala i slutändan om betalning uteblir. Det blir din förlust helt enkelt. Vid fakturaköp utan regress tar den som köper fakturan även över risken.

Rent praktiskt innebär den att om factoringbolaget betalar ett belopp till dig som någon annan egentligen är skyldig att betala, har de sedan rätt att kräva beloppet av dig om den som ursprungligen var betalningsskyldig inte betalar.

Kom igång med en factoringlösning idag!

Jag och mina kollegor finns här för dig på 020-150 111 eller på factoring@qred.com.

/Alexander Roos

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇧🇪 België
🇧🇷 Brazil